okumali

Üye Girişi

Site İçi Arama

Ziyaretçi İstatistikleri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün74
mod_vvisit_counterDün594
mod_vvisit_counterBu hafta1127
mod_vvisit_counterBu ay3062
mod_vvisit_counterHepsi1707108

Kimler Sitede

Şu anda 18 ziyaretçi çevrimiçi

Genç Adam/Editörden

Sahici bir hayat yaşama arzusunda olmalı genç ADAM.Sahici!Yani boşluğu olmayan.Kılcallarına kadar dirilik aşılanmış bir hayat.Modern dünyanın hız ve haz eksenli dayatmalarına karşın, inadına sükunet ve inadına tefekkür yüklü bir hayat olmalı  gencin hayatı.’Hikmet mü’minin yitiğidir.Onu nerede bulursa alır’ hadisi şerifini hayatının miyarı/ölçüsü yaparak irfani ve hikemi yönünü çoğaltma gayreti içerisinde olmalı.

 

Hayırlı Haber/Selvigül Kandoğmuş ŞAHİN

 Selvigül Kandoğmuş Şahin, 1971 Tokat doğumlu. İlk hikâye kitabı Gülendamın Renkleri Yediiklim Yayınları’ndan çıktı. Hızırla Yolculuk, Eylül Sancısı, Hayırlı Haber, Yusufhan adlı kitapları da bulunan Şahin, hikâyelerini ağırlıklı olarak Hece, Öykü ve Yediiklim dergilerinde yayınlamakta. Kur’an ile olan aşinalığını göz önünde bulundurarak Şahin ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Dikenden Başka Mahsul Yok/Şahnun AHMED

Ey­lül 1995’te, Ma­lez­ya­lı ro­man­cı Şah­nun Ah­med’in bir ro­ma­nı* Türk­çe’ye çev­ri­le­rek ya­yım­lan­dı. Bu eser de ede­bi­ya­tı­mı­zın,Türk­çe’nin o bü­yük evi­nin, bir par­ça­sı ha­li­ne gel­di; kül­tür dün­ya­mı­za gir­di. Böy­le­ce ay­nı me­de­ni­ye­te ait olan bir geç­mi­şi pay­laş­tı­ğı­mız Ma­lay­lar’ın dün­ya­sı­na bir pen­ce­re ara­lan­mış ol­du.

 

Posta Kutusundaki Mızıka

En son ne zaman mektup yazdınız?

Ya da postacı size bir mektup bırakmak için en son ne zaman kapınızı çaldı?

 

Moda ve Zihniyet/Fatma Karabıyık BARBAROSOĞLU

Fatma Karabıyık Barbarosoğlu'nun bu kitabı moda-zihniyet ilişkisini anlatmaktadır.

Yazar, modernleşme sürecinde moda-zihniyet ilişkisini konu edinen çalışmasında öncelikle modanın sosyolojik ve psikolojik özelliklerine temas ediyor ve daha sonra Osmanlı cemiyetinin Modernleşme macerasını, moda çerçevesi içinde değerlendirerek, geleneksel zihniyetin modayı kavrayış özelliklerinin üzerinde duruyor. Bu özelliklerin tespit edilebilmesi için devrin edebi eserleri gazete ve mecmuaları gözden geçirilmiş ;modaya dair bulunan vesikalar çalışmanın boyutunu kaybetmemek için moda eleştirilerinin zihniyete tekabül edenleri arasından bir seçmeye tabi tutulmuş; konu özellikle kadın giyim kuşamı etrafında incelenmiş.

 

Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler

Rasim Özdenören tarafından kaleme alınmış,  ilk baskısı 1985 yılında yapılmış olan kitap, yazarın ifadesiyle , 9. baskıda temel metne dokunulmadan,  gereksiz ifadelerin silinmesi ve kimi yerlerdeki zaafların giderilmeye çalışılmasıyla yeniden düzenlenmiştir. Son kertede dahi yazar olması gereken metne ulaşamadığını  ifade ederek, bu metnin kendi indinde sakat doğmuş bir çocuk mesabesinde olduğunu,  bundan dolayı da daha çok ihtimama ve şefkate layık görüleceğini söylemektedir.

 

Kur'an Kıssalarının Tarihselliği/Cengiz DUMAN

 Cengiz Duman’ın kaleme aldığı eser Kasım 2011 tarihinde basılmış. Kitap, bir önsöz, 12 bölüm ve sondaki kaynakçayla birlikte toplam 262 sayfadan oluşuyor.

Eserde Kur’an kıssalarının tarihsel olup olmamasıyla ilgili farklı zamanlarda yazılmış makaleler var. Yani kitap çeşitli zaman dilimlerinde ve çeşitli sebeplerle kaleme alınmış makalelerin bir araya getirilmesiyle oluşmuş.

 

Kent İlişkileri(Rasim ÖZDENÖREN)

''KENT

...................

Beceriksiz kent

sen busun, insanların

üstünde tepindiği ''  (İbrahim Tenekeci)