okumali

Site İçi Arama

Ziyaretçi İstatistikleri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün265
mod_vvisit_counterDün867
mod_vvisit_counterBu hafta2305
mod_vvisit_counterBu ay12536
mod_vvisit_counterHepsi1839545

Posta Kutusundaki Mızıka

En son ne zaman mektup yazdınız?

Ya da postacı size bir mektup bırakmak için en son ne zaman kapınızı çaldı?

 

Yeni jenerasyon pek çok güzellikten mahrum yetişiyor.

O güzelliklerden biri de hiç şüphesiz, “mektup”

Uzunca yazılıp, duygulara tercüman olan mektuplar zaman aşımına uğradı, yerini telefonlara ve bilgisayarlara bırakarak…Operatörlerin kullanıcıları için hazırladıkları sınırsız konuşma, sınırsız mesajlaşma paketleri farkında olmadan bizi kalitesiz iletişim/sizliğ/e yöneltti. Sanal âlemin vazgeçilmezi olan elektronik postalar artık samimi gelmiyor, anlık mesajlaşmalarda kullanılan ikonlar gerçeği yansıtmıyor çoğu kez.

Ve'l hasıl-ı kelam şu ahir zamanda bir diğer yitiğimizdir mektuplarımız efendim. Çoğu zaman aramaya korktuğumuz ve genelikle de yokluğunun dahi farkında olamaığımız mektuplarımız .

Oysaki mektup bambaşkaydı .. Bize kendimizi anlatırdı çoğu kez .

Yazar Ali Ural bu kitabı işte böyle mektuptan bihaber yetişe nesle armağan ederken , kapak kısmında “Posta Kutusundaki Mızıka, unutulan mektubun kefâretidir” ifadesi yer alıyor.

Tam 61 mektuplara dostlarına seslenip öğütler verip tecrübeler aktarırken de Sevgili Dost hitabını yeğliyor..

Ali Ural: “İnsanlar birbirine mektup yazmalı” diyor ve devam ediyor: “Çünkü mektupta sesin tonu belli olmaz. Çünkü mektup düşünülerek yazılır. Birdenbire ağzımızdan kaçan kelimeleri hiçbir şey geri getiremez. Söylediklerimizin üstü çizilemez. Çünkü söylediklerimiz dinlenmeyebilir; sözümüz kesilir, içeriye o anda biri girer; okunan mektup ise mutlaka tamamlanır”(age:11)

Mektupların mahremiyetinden de bahsediyor yazar. “Bir zarfı açmak kadar kalbi titreten ne vardır. Zarf mahremiyettir, mahrem olmasa da satırlar. Bir köşeye çekilinir, yalnız okunur mektuplar.”Sevgili Dost hitabının muhatapları kaleme alınan mektupları, sadece kendisine yazılmış addetmekte haklı. Zira samimi bir hitapla başlıyor can alıcı/verici cümleler.

Böylesi bir çağa ,  böylesi bir kitabı armağan ediyor ...

 

MERYEM AKTAŞ

 


AddThis
 

Yorum ekle