okumali

Site İçi Arama

Ziyaretçi İstatistikleri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün362
mod_vvisit_counterDün478
mod_vvisit_counterBu hafta2785
mod_vvisit_counterBu ay7584
mod_vvisit_counterHepsi1848364

Kaf Dağının Ardına Yolculuk

Kitabın yazarı: Gülten Dayıoğlu

Kitabı bitirdiğim tarih: 07.02.2015

Kitabın yayınevi: Altın Kitap

Kitabın sayfa sayısı: 171

Kitabın basım yeri ve yılı: İstanbul-2011

Gülten Dayıoğlu: İstanbul'da Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'ni bitirdi. Bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördü. Daha sonra okulu bıraktı. Dışarıdan sınavlara girerek ilkokul öğretmeni oldu. On beş yıllık hizmetten sonra 1976'da istifa etti.

İlkokul üçüncü sınıfta, öğretmeninin yazarlık yeteneğini saptamasıyla yazma bilinci edinmeye başlamıştır. On beş yaşında bir öyküsü, Afyon'da, yerel bir gazetede (1950) yayınlandı. O zamandan bu yana (1963-2009) kesintisiz olarak 73 kitap yazdı. Bu eserler, altıncı yaştan itibaren çocuk ve gençlik düzeyine göre hazırlanmış öykü ve romanlardır.

Kafdağı’nın ardına yolculuk kitabını daha önce hiç okumamıştım ama yazarını çok iyi tanıyorum. Ben Gülten Dayıoğluyla üçüncü sınıftayken tanışmıştım, bizim okulumuza gelmişti. Hatta onun bir sürü kitabını okudum. İşte okuduğum kitapları:

Azat Kuşu, Yalan Üç Ayaklıdır, Yaşanmış Hayvan Öyküleri 3, Neşeli Boyacı, Sıcak Ekmek, Uçan Motor, Uçurma, Deli Bey, Kır Gezisi, Kırmızı Bisiklet ve son olarak şimdi okuduğum Kafdağı’nı ardına yolculuk.

En sevdiğim öyküsü Azat Kuşu kitabında yer alan Yoğurtçunun Çıngırağı çok duygulandırıcı bir öykü. Gülten Dayıoğlu, 1935 yılında Kütahya’da doğan bir yazar ve kitapları çok güzel üçüncü sınıfta tanıştığım Gülten dayıoğlunun kitaplarını hala severek okuyorum. Bu kitabı bir gezi kitabı. Bir çok yerlere gitmiş ve gittiği yerleri bu kitaba dökmüş. Gittiği yerlerin nasıl olduğunu geleneklerini göreneklerini öğreten bir gezi kitabı. Bu kitabı okursanız işte bu yerleri öğrenirsiniz çünkü ben öğrendim ve bu kitabı büyük bir zevkle okudum. Dünya edebiyatında gezi kitaplarının önemli bir yeri vardır. İşte o kitaplardan biri. Bu kitabı okurken Singapur, Tayland, Filipinler, Japonya ve Kore’ye gitmiş gibi olacak Disneyland’da eğleneceksiniz.

Bence bu kitap savaşın olmaması gerektiğini insanların kardeşçe birilik ve beraberlik içerisinde yaşaması gerektiğini bir mesaj olarak bize vermek istiyor.

 

Meryem NAYİR

İmam Hatip Ortaokul 5.Sınıf Öğrencisi


AddThis
 

Yorum ekle