okumali

Site İçi Arama

Ziyaretçi İstatistikleri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün522
mod_vvisit_counterDün362
mod_vvisit_counterBu hafta884
mod_vvisit_counterBu ay8968
mod_vvisit_counterHepsi1849748

Diriliş Muştusu

Bu kitap 18 Ekim 1976 - 3 Ağustos 1978 tarihleri arasında Diriliş pazartesi-Perşembe Günlüğü’nde Diriliş Muştusu başlığıyla ve yazarın imzasıyla yayınlanan yazılar ile Ekim 1979 Eylül 1980 tarihler arasında aylık Diriliş Dergisi’nde çıkan başyazılardan oluşmuştur.

Yazar kitabına ‘’O ‘’çocuğu bekliyoruz. Dünya’yı değiştirecek, yenileyecek, meşhur kelimemizle söyleyelim diriltecek çoçuğu diyerek özlemle eserine başlıyor. Bu çocuğun görüntüye değil öze dışa değil içe bakan müjde getiren bir çocuk olacağını belirtiyor. Bu çocuğun bir gönül ve diriliş eri olacağını belirtiyor. Yazar dirilişi kendini yeniden yaşama girişimi, diriliş akımının bir yaşama tarzı olarak değerlendiriyor.

 

Diriliş akımının ana kaynağının İslam uygarlığı olduğunu diriliş bir düşüşten çıkış ve kurtuluş olduğunu belirtiyor. Diriliş disiplinine vurgu yapan yazar, diriliş disiplini olmaksızın, diriliş erenlerinin ve pirlerinin sökün edip gelmeleri ve çağı diriltmelerinin mümkün  olamayacağını  belirtiyor.

 

Yazar diriliş erinin davası uğrunda alın teri dökmekle yükümlü olup bundan ötesine karışmayacağını belirtiyor.

 

Diriliş erinin hayat üslubunun Kur-an’dan kendisine yansıyan mutlaktan bir soluk, bir ruh gibi hayat damarlarına sindiğini ifade ediyor. Yazar bir kez daha insanlık, zaman, ölüm, diriliş kavramları üzerinde eğilmek ve derin derin düşünmek gerektiğini belirtiyor.

 

Yazar Diriliş’in nasıl olacağı konusunda bunu sadece Allah’ın bileceğini, bununla birlikte, bu dirilişe inananlar ne kadar az sayıda olurlarsa olsunlar bu bilinmezliğe bakıp ellerini, kollarını bağlayarak oturmayacağını, gece gündüz demeden çalışması gerektiğini belirterek sonucunu Allah’a bırakmalarını ifade ediyor.

 

ORHAN DAĞ

 


AddThis
 

Yorum ekle