okumali

Site İçi Arama

Ziyaretçi İstatistikleri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün403
mod_vvisit_counterDün877
mod_vvisit_counterBu hafta1642
mod_vvisit_counterBu ay9726
mod_vvisit_counterHepsi1850506

İlkeler ve hareket

Vahdet'in idrakinin tam manasıyla hazmedilemeyerek , yanlış yorumlanmasının altı çizilirken , cahiliyenin tüm kurum ve pratikleriyle hakim bulunduğu şu yaşadığımız coğrafya ele alınmıştır .

 

Yaşadığımız sistematik düzenin tutarsızlığı ve İslami çalışmaların ne düzeyde ve ne denli hassasiyet içerisinde devam etmesi gerektiği vurgulanmış ve davetçinin genel özelliklerine değinilmiştir.

 

Doğru bir İslami yapının nitelikleri ve kapsamı konusunda ayrıntılı bilgiler verilirken günümüz teşkilatlanma bilinci üzerinde durulmuştur. Bunun yanı sıra bu teşkilatlanma bilincindeki pürüzler dile getirilerek çare arayışına gidilmiştir.

 

Allah'ın dinini hakim kılma mücadelesinde izlenecek yöntem ve bunun için nasıl bir yapılanma gerektiği gibi temel soruların tümü ilkeler doğrultusunda cevaplanmaya çalışılmıştır.

 

Aynı zamanda sağlıklı bir İslami kimlik tanımı yapılırken doğru çıkarım alınması sağlanır . Kitapta, günümüz müslümanlarının davası ile Hak dava arası çelişkiler vurgulanırken sahih bir çalışma yapılması için doğru bir zemin hazırlamaya çalışır .

 

Bu olumsuz gidişatın Kur’an’i bir çerçeveye oturtulması gerektiği bilincini aşılar . Ayrıca Kur’an’a yaklaşımda taşınan zaaflar belirtilip metodolojik anlamda doğru bir değerlendirme yapılması gerektiğini bildirir.

 

Günümüz bilinç sahibi müslümanlarının esasında tercih etmiş oldukları mücadele yönteminin zaafları ve sağlamlaştırılması gerektiğinin üzerinde durulmuştur.

Bu kitap bu çerçevenin çizilmesine yönelik bir çaba oluşturmaktadır. Kültürel bir birikim veya sosyal siyasi tartışma oluşumundan ziyade , temel bir gaye ve bu gayeye uygun yöntem belirtilmesi amacı taşımaktadır.

 

İlkelerin islami mücadeledeki yeri ve önemi ve bu bağlamda müslümanın vazifesine vurgu yapar.

 

Her müslümanın çağının gereklerine uygun görev ve sorumluluğu olduğu bilincini verir.

 

 

Meryem  AKTAŞ

 

 

 


AddThis
 

Yorum ekle