okumali

Üye Girişi

Site İçi Arama

Ziyaretçi İstatistikleri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün316
mod_vvisit_counterDün464
mod_vvisit_counterBu hafta2251
mod_vvisit_counterBu ay11139
mod_vvisit_counterHepsi1668325

Kimler Sitede

Şu anda 17 ziyaretçi çevrimiçi

Huzursuz Bacak

Fikir ve Sanatta Hareket dergisinde yayımladığı desen ve hikâyelerle sanat hayatına adım atan Mustafa Kutlu,hikaye kitaplarında kullandığı teknikler ve geliştirdiği hikaye tarzı ile son dönem Türk hikayeciliğinin en önemli isimlerinden biridir.O, ilk hikâye kitapları olan Ortadaki Adam ve Gönül İşi’nde Fikir ve Sanatta Hareket dergisinin dünya görüşü doğrultusunda oluşan Anadoluculuk fikrine paralel olarak Anadolu hayatının gerçeklerini ,hükümet ve aydınların ihmallerinden yılmış,toprağı verimsiz bırakılmış memleketimizin ve insanımızın türlü görünüş ve hallerini yansıtmıştır.

 

Kur'an'ı Nasıl Okudular

Cemil Meriç, : “Her toplum bir kitaba dayanır. Ramayana, Neşideler neşidesi ve Kur’an. Senin kitabın hangisi” der. Meriç’in dediği gibi her toplumun bir yolu ve yoldaki işaretleri vardır. O toplumun yoldaki işaretleri, kitaplarındaki ayetlerdir.  Bizim de bir yolumuz ve yoldaki işaretlerimiz vardır.  Bizim yolumuz İslam, yoldaki işaretlerimiz Kuran’ın ayetleridir.

 

Kur'an'ı Anlamada Usul

M. İzzet DERVEZE’nin II. Dünya Savaşı yıllarında Türkiye’de (Bursa) kaleme aldığı Kur’an’ı Anlamada Usûl (el-Kur’anûl-Mecid) adlı eser ülkemizde ilk olarak Haziran 1997’de (İstanbul) Ekin Yayınları tarafından basılmış. Kitabın ikinci baskısı (tahlil ettiğimiz) Nisan 2008’de yapılmış. Kitabı Arapça aslından çeviren Vahdettin İNCE. Kitap, yazarın kısa biyografisi, yazarın kendi sunuşu, asıl bölüm ve sonuç kısmıyla toplam 251 sayfa.

 

Gül Yetiştiren Adam

Konusu: Kurtuluş Savaşından sonra Fransızlar ve diğer batılı ülkelere karşı savaşanların anlaşılmaz bir şekilde uğruna savaştıkları insanlar tarafından asılmış olmaları.  Bu durumu protesto etmek için 50 yıl evine kapanıp bir kasaba da dünya çapında Gül Yetiştiren Adam. Bir taraftan da İstanbul gibi büyük şehirlerde pervasızca değişen sosyal yaşam, mutsuzluk, otel, banka, kumar. 

 

Diriliş Muştusu (Sezai Karakoç)

İlk baskısı 1980 yılında yapılmış olan bu kitap, Sezai KARAKOÇ’un 1976 ve 1978 tarihleri arasında Diriliş Pazartesi-Perşembe Günlüğü’nde “Diriliş Muştusu” başlığıyla yayınlanan ve Ekim 1979-Eylül 1980 tarihleri arasında Diriliş Dergisi’nde çıkan yazıların terkibiyle oluşmuştur.

 

Şahsiyet Terbiyesi ve Din Eğitimi

 

Tanımlanması en zor varlık herhalde insandır. Tarih boyunca alimler/filozoflar/mütefekkirler hep insanı daha doğru tanımlamanın çabası içinde olmuşlardır dersek abartmış olmayız. Çünkü fikriyatınızı insanı tanımlama şeklinize göre inşa edersiniz. Eğer insan hakkında kısır/güdük/şumulsüz bir tanımlama yaparsanız ,fikriyatınızda o ölçüde kısır kalacaktır.

 

Merhaba...

Okumanın soylu bir eylem  olduğuna inanıyoruz…. 

Bilgi,fikir ve eylem üçlemesinin ilk ikisinin okuma eylemiyle yakından ilintili olduğunu düşünüyoruz….. 

Nitelikli eylemlerin nitelikli fikirlerden, nitelikli fikirlerin ise nitelikli okumalardan geçtiğinin farkındayız…..

 

Ruhun Dirilişi - Değerlendirme

Kitapta yer alan Ruhun Dirilişi, Dağ Çağrısı ve Hz. Yusuf’un Düşü adlı yazılar, 1969 yılında Mağara ve Işık adı altında kitap olarak yayımlanmış, diğer yazılar ise 1960 ve 1970 yıllarında Diriliş Dergisi’nde çıktıktan sonra, Ölümden Sonra Kalkış, Allah’a İnanma ve İnsanlık adlarıyla kitaplaşmıştır.