okumali

Üye Girişi

Site İçi Arama

Ziyaretçi İstatistikleri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün285
mod_vvisit_counterDün787
mod_vvisit_counterBu hafta2311
mod_vvisit_counterBu ay10395
mod_vvisit_counterHepsi1851175

Kimler Sitede

Şu anda 18 ziyaretçi çevrimiçi

Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler

Rasim Özdenören tarafından kaleme alınmış,  ilk baskısı 1985 yılında yapılmış olan kitap, yazarın ifadesiyle , 9. baskıda temel metne dokunulmadan,  gereksiz ifadelerin silinmesi ve kimi yerlerdeki zaafların giderilmeye çalışılmasıyla yeniden düzenlenmiştir. Son kertede dahi yazar olması gereken metne ulaşamadığını  ifade ederek, bu metnin kendi indinde sakat doğmuş bir çocuk mesabesinde olduğunu,  bundan dolayı da daha çok ihtimama ve şefkate layık görüleceğini söylemektedir.

 

Kur'an Kıssalarının Tarihselliği/Cengiz DUMAN

 Cengiz Duman’ın kaleme aldığı eser Kasım 2011 tarihinde basılmış. Kitap, bir önsöz, 12 bölüm ve sondaki kaynakçayla birlikte toplam 262 sayfadan oluşuyor.

Eserde Kur’an kıssalarının tarihsel olup olmamasıyla ilgili farklı zamanlarda yazılmış makaleler var. Yani kitap çeşitli zaman dilimlerinde ve çeşitli sebeplerle kaleme alınmış makalelerin bir araya getirilmesiyle oluşmuş.

 

Kent İlişkileri(Rasim ÖZDENÖREN)

''KENT

...................

Beceriksiz kent

sen busun, insanların

üstünde tepindiği ''  (İbrahim Tenekeci)

 

İmamlar ve Sultanlar

 ''Onlar bir kötülük yaptıkları zaman -biz babalarımızı bu yolda bulduk, Allah da bize böyle emretti derler - Allah kötülüğü emretmez de . Allah'a karşı bilmediğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz ?''

Hz. Ali hilafeti sonrasında , değişen ve gelişen iktidar sistemi ve getirilerini ince ince işleyen eser; temel kaynak olarak almış olduğu hadis rivayetleriyle birlikte saltanat tarihini konu edinmiştir.

 

Dikenden Başka Mahsul Yok/Şahnun AHMED

Ey­lül 1995’te, Ma­lez­ya­lı ro­man­cı Şah­nun Ah­med’in bir ro­ma­nı* Türk­çe’ye çev­ri­le­rek ya­yım­lan­dı. Bu eser de ede­bi­ya­tı­mı­zın,Türk­çe’nin o bü­yük evi­nin, bir par­ça­sı ha­li­ne gel­di; kül­tür dün­ya­mı­za gir­di. Böy­le­ce ay­nı me­de­ni­ye­te ait olan bir geç­mi­şi pay­laş­tı­ğı­mız Ma­lay­lar’ın dün­ya­sı­na bir pen­ce­re ara­lan­mış ol­du.

 

Posta Kutusundaki Mızıka

En son ne zaman mektup yazdınız?

Ya da postacı size bir mektup bırakmak için en son ne zaman kapınızı çaldı?

 

Yaşamak (Cahit ZARİFOĞLU)

Yaşamak , günlük türünün bir Zarifoğlu yansımasıyla ortaya konmuş farklı izlenimlerden meydana gelmiştir . Tüm olaylar ve olgular daha alışık olmadığımız ve sıradan olmayan bakış açısıyla bize sunulurken ; verilen mesajlar yönüyle de oldukça ilgi çekmektedir .

 

Vahiyden Kültüre/Celaleddin VATANDAŞ

“ Sana vahyolunana uy ve Allah Hükmünü  verinceye kadar sabret. O,Hüküm verenlerin en hayırılısıdır.” (Yunus/109)

 

Yazar, bu esrinde vahiy mesajının, vahyi kültürüne dönüşmesini sebep- sonuç ilişkisi içinde, üç ana başlık altında ele almıştır. Oldukça akıcı ve içerikli bir eser olan kitap; okunması ve üzerinde düşünülmesi gereken bir eserdir.