okumali

Site İçi Arama

Ziyaretçi İstatistikleri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün387
mod_vvisit_counterDün867
mod_vvisit_counterBu hafta2427
mod_vvisit_counterBu ay12658
mod_vvisit_counterHepsi1839667

El Fenerinin Kısa Macerası

 

Bir zamanlar eski zamanlardan kalma bir eski makine varmış. Bu makinenin adı el feneriymiş.El feneri yeni makinelerin üretildiği bir fabrikaya gelmiş.Oradaki yeni makineler hep el feneriyle dalga geçmişler.El feneri:Ne oldu? Niye bana gülüyorsunuz? Benim nerem komik? diye sormuş.Makineler de şöyle demişler:Senin bir yerin komik değil.Sadece eskisin.Burada ne işin var ki? El feneri şöyle demiş:Ben burada yeniletilebilirim,ama şu anda bunu istemiyorum.Ben sadece buraya arkadaş bulmaya geldim.Oradaki makineler kendi aralarında fısıldaşmışlar.En sonunda bir karara varmışlar.En iyisi sen gel bizimle arkadaş ol demişler.El feneri şöyle demiş:Ama siz az önce benimle dalga geçiyordunuz.Şimdi niye benimle arkadaş olmak istiyorsunuz ki?diye sormuş.Yeni makineler: sen o kısımları unut.Şimdi gel bizimle arkadaş ol, demişler.El feneri bu teklifi kabul etmiş. Ve gezmek için yola koyulmuşlar. Ardından bir mağaraya girmişler.Mağara çok karanlıkmış.El feneri ışığını yakmış.

Ve yola devam etmişler.Yollarının üstünde bir yol ayrımı çıkmış.El feneri şöyle demiş:Gelin bu taraftan gidelim demiş.Diğer makinelerde şöyle demiş:Gerek yok biz bu taraftan gidelim demişler.El feneri tekrar sormuş:Emin misiniz? Makineler de şöyle demişler:Evet eminiz, biz bu taraftan gideceğiz.El feneri:Peki siz bilirsiniz.O zaman yolun sonunda buluşuruz demiş.Ve yola devam etmiş.Diğer makineler de diğer yoldan gitmişler.El feneri biraz ilerledikten sonra yolun sonuna ulaşmış.Fakat içinden şöyle geçiriyormuş:Acaba bunlar nerde kaldı? Şimdiye kadar dönmüş olmaları gerekirdi diye içinden geçirmiş.Daha sonra geri dönmeye karar vermiş.O arada makineler karanlık bir ortama girmişler.Orası çok karanlık olduğu için korkmuşlar,birbirlerine sarılmışlar.O sırada bir ses duymuşlar.Birbirlerini daha çok sarmışlar.Bir de ne görsünler gelen el feneri değil miymiş.Makineler az da olsa rahatlamışlar.El feneri:Siz iyi misiniz?diye sormuş.Makineler hepsi birbirine bakmışlar ve hemen sarılmayı bırakmışlar.Ve şöyle demişler:Evet iyiyiz.Daha sonra hadi gelin peşimden evimize gidelim,demiş.El feneri önde diğerleri arkada evlerine doğru yol almışlar.Ve evlerine gelmişler.Herkes el fenerinin yanına gelip ondan özür dilemişler.El feneri peki ama bir daha aramızda anlaşmazlık çıkmasın ve herkes birbirine eşit davransın diye de eklemiş.Ve makineler fabrikasına bir kişi daha katılmış.Bundan böyle herkes birbirine eşit davranmış.Bu sayede makineler fabrikasında hiç anlaşmazlık çıkmamış.Oradaki herkes mutlu bir şekilde yaşamaya başlamışlar.

 

Fatma Aliye ERGENÇ

İlkokul 4.Sınıf Öğrencisi


AddThis
 

Yorum ekle